2 x Stromae op grootste festivals

Zowel in Glastonbury als in Werchter op de affiche als afsluiter.

Ik zou niet graag de boekingsagent zijn van Stromae, want vermoedelijk moet die meer dan zijn handen vol hebben om ‘nee’ en ‘bezet’ te zeggen. De agenda van de ‘formidabele’ zanger is voor de komende maanden zowat volledig ingenomen door concerten. En niet van de minste!

Dat hij op de affiche stond van Rock Werchter wisten we al, maar pas gisteren raakte bekend dat hij op zondag 6 juli a.s. het festivalweekend zal afsluiten op het hoofdpodium. Zijn optreden is voorzien van 00u15 tot 01u15. Het volledige festivalschema vind je nu op de website van Rock Werchter.

[related-posts]

Precies een week eerder, op zondag 29 juni, staat hij op de affiche als afsluiter van wat het allergrootste openluchtfestival ter wereld wordt genoemd: het ‘Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts’ in Engeland. Het is een 5-daagse, waar o.a. ook Arcade Fire, Jack White en Metallica hun muzikale hoogstandjes ten beste geven.

Slechts enkele Belgische groepen gingen Stromae voor. De rockgroep dEUS speelde in 1999 op een zij-podium. Praga Khan, de danceformatie rond Maurice Engelen, sloot het festival datzelfde jaar af.