18-jarige Waal naar het Songfestival 2015

Loïc Nottet zal in mei ’15 ons land vertegenwoordigen in Wenen.

De rtbf is er wel erg vroeg bij om één van de Franstalige zangtalenten gelukkig te maken door maar liefst 5 maanden voor het internationale ‘liedjescircus’ te bepalen wié België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar in het thuisland van Conchita Wurst plaatsheeft. De baardige Conchita won dit jaar voor Oostenrijk en zoals bekend wordt het land van de winnares bijgevolg het gastland voor de volgende editie.

In ons land kiest afwisselend de vrt en de rtbf de Belgische deelnemer. De vrt doet dit met een uitgebreide liedjeswedstrijd, Eurosong, en verrassend genoeg kwam dit jaar een Waal, Axel Hirsoux, als winnaar naar voor. Helaas zal niet één Vlaming de kans hebben om in Wallonië te gaan schitteren, want de RTBF koos zonder enige voorselectie voor de 18-jarige Loïc Nottet.

[related-posts]

Net als zijn voorgangers Roberto Bellarossa (2013) en Axel Hirsoux werd Loïc opgemerkt tijdens de Waalse versie van ‘The Voice’. Hij kwam niet als winnaar uit de bus, maar wist wel de harten te stelen van het publiek én van platengigant Sony. Die bood de jongeman prompt een platencontract aan en binnenkort komt al een eerste single op de markt. Die song is evenwel niét het lied dat Loïc zal brengen tijdens het Eurovisiesongfestival, maar is eerder bedoeld als kennismaking met het zangtalent van de jongen. Om ook Vlaanderen voor zich te winnen koos Sony voor een Engelstalig nummer. Benieuwd wat dit wordt: … ‘Father’?

Voor de goede orde: België zal in Wenen aantreden in één van de twee halve finales, op dinsdag 19 of donderdag 21 mei 2015. Indien Loïc de halve finale niet overleeft, zou het de derde keer op rij zijn dat België geen deel uitmaakt van de 26 landen die de finale betwisten.

[related-posts]

Toch al eens kennismaken met het Waalse zangtalent?

Video Loïc Nottet – “Love me again”:

https://www.youtube.com/watch?v=1QL5CL0ygLc