14-jarige Italiaan wint Junior Songfestival 2014

Vincenzo weet wat eerste grote liefde betekent.

Waarom precies is mij niet bekend, maar voor het tweede jaar op rij nam België niet deel aan de ‘kleine’ editie van het Eurovisiesongfestival. Nochtans bewees ‘The Voice Kids’ (vtm) afgelopen maand nog dat er in ons land heel wat uitzonderlijk jong talent losloopt dat in het buitenland best een podium verdient. Ik vermoed dat Mentissa, Jens, Fiona en de andere finalisten van The Voice maar al te graag een bezoekje aan Malta hadden gebracht, de afspraakplaats van de finale van het Junior Songfestival 2014.

Zaterdag was het voor 16 deelnemende kinderen uit het buitenland wél de dag van hun leven. Er waren vertegenwoordigers uit Armenië, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Italië, Kroatië, Malta, Montenegro, Oekraïne, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Wit-Rusland, Zweden… én Nederland. Ons noorderbuurtje werd trouwens verdienstelijk achtste met het liedje ‘Around’, dat ze bovendien zelf had geschreven.

[related-posts]

Het werd een spannende puntentelling want zowel Bulgarije, Armenië als Italië zaten elkaar bij de puntentelling constant op de hielen. Uiteindelijk ging het brons naar Armenië, met 146 punten net één puntje minder dan het zilveren Bulgarije (147). Het was Italië (159) dat met het goud aan de haal ging. En daarmee was de 14-jarige Vincenzo Cantiello niet weinig trots. Opmerkelijk maar waar: Vincenzo was de enige mannelijke finalist!

Of dat in zijn voordeel heeft gespeeld, is twijfelachtig, want Vincenzo hééft wel degelijk een gouden stem. Overtuig jezelf met de winnende song: ‘Tu primo grande amore’:

Video Vincenzo Cantiello – ‘Tu primo grande amore’: