Zolang ze nog kunnen fluiten!

Leeftijdsgrens scheidsrechters verhoogd.

Er is in ons land een nijpend gebrek aan arbiters. Niet moeilijk, je moet al bijna een masochist zijn, wil je de scheldpartijen en de soms lijfelijke aanvallen aan je adres nog langer te kunnen verdragen.

Met een administratieve ingreep probeert de Belgische voetbalbond de huidige toestand enigszins recht te trekken. Vanaf vandaag mag zelfs een 70-jarige nog een wedstrijd fluiten, zolang hij nog de benen en de adem heeft om een match tot een goed einde te brengen.

De voetbalbond gaf niet zo lang geleden al het fiat aan 15-plussers om als scheidsrechter op te treden in de jeugdcategorieën vanaf 7 jaar. Maar daar kwam weinig respons op. Mogelijk worden er nu opa-arbiters bereid gevonden om op te tornen tegen het jonge geweld …én hun supporters.

[related-posts]

De aantijgingen en bedreigingen naar de referees toe komen immers meestal vanuit de zijlijnen van het voetbalveld. En niet zelden zijn dat de ouders, vrienden en familie van de jonge spelers.

Ik keek gisteren nog naar de eerste aflevering van ‘Iedereen Duivel’ op EEN. Een prachtig staaltje van wat ‘goeie televisie’ hoort te zijn! Ook supporters kwamen er uitgebreid aan bod. Ik durf hopen dat in één van de volgende afleveringen ook de ‘hooligans’ en de rol van de scheidsrechters aan bod zullen komen. Geen positieve verhaallijnen wellicht, maar het zou de voetbalbond misschien tot positieve ideeën kunnen leiden, toch?