Zo voel je je pas echt in de wolken!

Is dìt niet waarvan we allemaal dromen?

Gewoonlijk doen we het andersom, maar dit keer tonen we eerst het filmpje en laten we je raden waar dit artikel om gaat. Geen idee waar je je bevindt? Kijk dan andermaal en let op de ramen van de interieurs!

Inderdaad, de kans is bijzonder klein dat jij dit ooit zal ervaren. Een vlucht in een dergelijk vliegend paleis is alleen maar aan de allerrijksten der aarde besteed. Ikzelf associeer een vliegreis altijd met ‘ongemak’ en vooral het gebrek aan ruimte voor mijn onderste ledematen speelt mij telkens parten als ik in een vliegtuig stap. Ik kijk met plezier en met enige jaloezie naar een Amerikaanse tv-reeks als ‘Criminal Minds’, waarin agents Rossi, Morgan, Jareau, Prentiss en Dr. Reid altijd gezellig hun onderzoek voorbereiden in een privé-jet hoog boven de wolken.

In de bewuste tv-reeks is dit niet meer dan een studiodecor, maar in werkelijkheid cirkelen er dagelijks en wereldwijd een paar tientallen super de luxe vliegschepen boven onze hoofden. Het Amerikaanse bedrijf Greenpoint Technologies bouwt al sinds 1988 speciale Boeings voor staatshoofden en hun gevolg, leiders van multinationals en invloedrijke gezelschappen uit de sport- en showbizzwereld.

Luxe en comfort zijn de maatstaf en tarten vaak alle verbeelding. Toch zijn naar verluidt meer dan duizend toestellen van het type Boeing 747 in privébezit en volledig uitgerust naar de wensen van de opdrachtgevers. President Obama heeft er zo één van. Maar daarmee spant hij niet de kroon…

De inrichting van een Boeing 787 gaat nog een stapje verder. Het toestel kan nog langere afstanden aan en haalt een topsnelheid van om en bij de 950 km per uur! Gespecialiseerd boordpersoneel beantwoordt al je verlangens in één van de 22 vertrekken dat het privévliegtuig telt. Haast spelenderwijs verdoezel je ook het tijdsverschil en heb je nadien geen hinder van jetlag.

Al bij al vraag ik me af: wat is de charme van het vliegen dan nog?…