Zanger Raffaele gooit het over een andere boeg

Carrièreswitch?

Kennen jullie de Italiaans-Limburgse zanger Raffaele nog? Hij scoorde in 2002 een hit met Una Notte Magica. Raffaele zit nog altijd in de muziekwereld en speelde in maart zelfs de hoofdrol in een musical. Maar de Limburger heeft ook een nieuwe uitdaging gevonden. Via de app Sketch Club is hij een gerenommeerd digitaal kunstenaar geworden. Raffaele telt tienduizenden volgers en maakt werken met een iPad in zijn zetel.

floydmay“Ik weet eigenlijk niet wat ik maak, het komt gewoon vanzelf. Ik start met een wit canvas, laat mijn inspiratie de vrije loop en klaar. Ik kreeg al een nominatie en er worden wedstrijden georganiseerd om mijn stijl na te bootsen. Geen flauw idee hoe ik het doe. Een artistieke achtergrond heb ik totaal niet”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Raffaele maakte een portret van de Amerikaanse topbokser Floyd Mayweather (foto rechts) en die wil het werk van de zanger zelfs kopen. “Via hun entourage kwam ik te weten dat ze zéker zo’n exemplaar willen. Iedereen kan trouwens een digitale file kopen, en het bedrukken op wat je ook maar wil.” Van 2 oktober tot 29 november stelt de stad Bilzen een veertigtal werken van Raffaele tentoon in de plaatselijke bibliotheek.

Video: Raffaele met zijn grootste hit Una Notte Magica in Tien Om Te Zien