Wildplassers krijgen in San Francisco koekje van eigen deeg

Wereldwijd zoekt men naar degelijke afschrikmiddelen.

De Gentse Feesten 2015 waren zoals elk jaar een uitzonderlijk volksfeest, maar als je moet uitgaan van het aantal GAS-boetes dat werd ‘uitgedeeld’ aan wildplassers, zal het tot vandaag nog wel een poosje stinken in Oost-Vlaamse hoofdstad.

Wildplassen, het is een wereldwijd fenomeen èn probleem. Vooral mannen blijken het niet meer dan normaal te vinden dat ze in een straathoek of botweg tegen een huisgevel hun plas kunnen deponeren. Opmerkelijk is dat vele plassers hiervoor dezelfde hoekjes en stadsplekjes uitkiezen, waardoor ze mettertijd door de aanslag van urine ook makkelijk herkenbaar zijn. En ook met de neus waar te nemen! Waarschuwingsborden hebben kennelijk geen enkel effect . Dus is men al lang op zoek naar afdoende middelen om de wildplassers af te schrikken.

[related-posts]

Vorig jaar al experimenteerde een actiecomité in Sankt Pauli, een populaire uitgangsbuurt in de Duitse stad Hamburg met een speciale verf die ervoor zorgt dat de wildplassers op een verrassende manier ‘nattigheid’ voelen. Sinds deze zomer volgde men in San Francisco dit voorbeeld, al blijven de zichtbare resultaten uit.

De verf heet ‘Ultra-Ever-Dry’ en heeft hydrofobe (waterafstotende) eigenschappen. Eenmaal een oppervlak is behandeld is met een laagje verf, stoot het water af. Maar ook urine! Dit betekent dat een straatplasser bijna niet anders kan dan ‘morsen’ terwijl hij urineert. De verf zorgt ervoor dat de spatten onmiddellijk worden teruggekaatst en de boosdoener met een natte broek en schoenen zijn weg moet vervolgen.

https://www.youtube.com/watch?v=9WTy9P6RGg0