Wat doet die ‘KOEL-BOX en ‘BABY-CAR’ op de weg?

In de rij staan voor een gepersonaliseerde nummerplaat.

Sinds 31 maart jongstleden werd het mogelijk om de nummerplaat van je voertuig een persoonlijke touch te geven. Wat erop neerkomt dat je zo goed als zelf kan bepalen wat er op komt te staan. Het reglement ter zake werd door de D.I.V (Directie Inschrijvingen van Voertuigen) dermate versoepeld, dat je er met de acht beschikbare tekens quasi zeker je voornaam in kwijt kan. Om over een troetel-, roep- of scheldnaam nog maar te zwijgen.

Nummerplaat gepersonaliseerd

Je kan er met het hele gezin zelfs een spelletje van maken: samen scrabbelen met letters en cijfers tot het hele gezin akkoord gaat met dé nummerplaat waarmee het de komende jaren over de wegen zal bollen. Je doet er dan wel best aan vooraf de regels terdege door te nemen, want die worden niet al te duidelijk uitgelegd op de website van de D.I.V. (gepersonaliseerde nummerplaat).

Hoe dan ook, de aangepaste regelgeving heeft zo’n succes dat er tegenwoordig files staan aan de loketten van de DIV-kantoren en sommige aanvragers moeten tot drie keer terugkomen, alvorens ze hun gegeerde nieuwe kenteken in handen krijgen. In nog geen 10 weken tijd rijden er in ons land al om en bij de 2.000 auto’s rond met een gepersonaliseerde nummerplaat!

[related-posts]

En je moet wel snel zijn om origineel uit de hoek te komen, want de meest voor de hand liggende grappige en lieve woordjes gingen als eersten de deur uit. Altijd goed om een paar reserve kentekens bij de hand te hebben.

Mr Bean 2

Opmerkelijk: aan deze nummerplaatwissel hangt een gepeperd prijskaartje: 1.000 euro. Omgerekend heeft de nieuwe maatregel de FOD Mobiliteit al ongeveer 2 miljoen euro rijker gemaakt.

En nog een reden om hierover twee keer na te denken: ik vrees dat automobilisten en ordediensten nu veel sneller geneigd zullen zijn om de ‘makkelijk te onthouden’ nummerplaten van verkeersovertreders te noteren.

De Facebookpagina Licence Plate Belgium verzamelt foto’s van originele nummerplaten en er kunnen er uiteraard altijd nog bij!