Waaghals in ‘America’s Got Talent’ probeert dodelijkste act uit de geschiedenis

Levende kanonbal.

Bello Nock is al heel zijn leven een clown die van gevaarlijke stunts houdt. Misschien heb je gelijkaardige stunts al eens in een circus gezien, maar waarschijnlijk hebben de artiesten dan iets van beveiliging of vangnet. Bello heeft niets van dat. Tijdens zijn auditie in America’s Got Talent vraagt Simon Cowell hem wat het ergste is dat er kan gebeuren. “Splatsch”, geeft ┬áBello als antwoord zonder veel aan de verbeeldig over te laten. Wat hij doet, kan dodelijk zijn, bedoelt hij dus.

Toch was Simon na de circusact van Bello niet overtuigd. “Krijg ik een ja van jou”, stelt de clown daarom voor, “als ik mij uit een kanonbal laat schieten over de draaiende wieken van een helikopter?”

VIDEO: Circusartiest Bello Nock doet het publiek naar adem happen

Het goede nieuws is dat Bello de enige is in de geschiedenis die een ‘nee’ van Simon Cowell kon ombuigen naar een ‘ja.’ Het slechte nieuws? Hij moest zich dus uit een kanonbal laten schieten, over de draaiende wieken van een helikopter. Die act is nog nooit door iemand gedaan. In totaal hebben 46 mensen zich al eens uit een kanonbal laten schieten. De helft daarvan overleefde de stunt niet. En bij de overlevenden kwam ook niet iedereen er ongedeerd vanaf. Slik.(bekijk Bello’s dodelijke stunt op de volgende pagina)