VIDEO: zo ondraaglijk was het dj-leven van jonge wereldster Avicii

Het werd bijna zijn dood.

Op zo’n vijf jaar tijd werd Avicii plots wereldberoemd. De grote doorbraak van de dj begon in 2011 met zijn hit ‘Levels’. Zijn andere oorwormen en commerciële successen zoals ‘Wake Me Up’ en ‘Hey Brother’ zorgden ervoor dat de Zweedse jongeman voorgoed in ons muzikale geheugen gegrift staat. De hits werden commerciële successen die ervoor zorgden dat hij overal ter wereld kon optreden, maar dat hectische dj-leven eiste al snel zijn tol.

In maart 2016 kondigde Avicii, die in het echte leven Tim Bergling heet, plots zijn pensioen aan. Hij was nog maar 26 jaar en amper vijf jaar een wereldster. Zijn leven, bestaande uit een krankzinnig tourschema, feestjes, drank, drugs en opdringerige managers had zijn tol geeist. Avicii was al een paar keer opgenomen in het ziekenhuis. Eindelijk had hij de moed gevonden om zich tegen de eisen van zijn managers te verzetten. Hij besloot zich terug te trekken uit het publieke leven en zich op studiomuziek te focussen.

De keerzijde van zijn absurd veeleisende dj-leven kun je zien in een nieuwe documentaire. In ‘Avicii: True Stories’ maken we kennis met Tim, de echte persoon achter het blitse imago dat de buitenwereld te zien kreeg. “I don’t really like being the center of attention”, zegt hij in de trailer. “That’s the thing, that’s what makes it so weird.”

(Bekijk de trailer van de meeslepende docu op de volgende pagina)