Verjaardagswens van 100-jarige vervuld

Britse Nora Brier wou en zou een looping maken!

Als je je honderdste verjaardag viert, moet je wellicht al eens twee keer nadenken als men je vraagt: waarmee kunnen we jou nu nog een plezier doen? Voor de Britse Nora Brier was dit een vraag waarop ze onmiddellijk een antwoord had: ze wou en zou een looping maken in een sportvliegtuig! Ze had zich in haar leven al wel eerder gewaagd aan roekeloze ondernemingen, maar dít had ze nog nooit ervaren. Het was haar hartenwens!

Nora droomde hier al jaren van, maar telkens haar verjaardag werd gevierd, zei men haast plagend: “Later, als je 100 wordt!”. Belofte maakt schuld. Haar hele familie -en die is vrij uitgebreid, want Nora trouwde 2 keer- stemde uiteindelijk in met haar bizarre wens. Maar dan moest ze wel een parachute dragen!

[related-posts]

Eerst werd een testritje met het stuntvliegtuig georganiseerd en daarna volgde dan de vlucht met de duizelingwekkende loop-the-loop. En Nora genoot van elke seconde dat ze in de lucht hing! Nerveus was ze niet, integendeel, het gaf haar een heel speciale kick: één die je niet ervaart als je in een luchtballon of een helikopter boven de aarde vertoeft.

En nú al heeft de eeuweling een hartenwens in gedachten, wanneer ze 101 jaar oud wordt: ze wil dan aan het stuur zitten van een sportwagen en met volle snelheid racen op een autocircuit. De familie knijpt nu al de billen dicht!…

Video looping:

https://www.youtube.com/watch?v=gb159QI0HsE