Toeristen filmen stiekem ‘Neuzekesoorlog’ en krijgen daar de vreselijkste dingen te horen

0
1304

Gent.

Een Duits meisje en een Nieuw-Zeelandse jongen die op doorreis waren in Gent besloten om met eigen ogen te gaan kijken wat nu precies allemaal waar is van de alom gekende Neuzekesoorlog in de stad.

Met hun smartphone in de hand trokken ze eerst naar cuberdonverkoper Carl Demeestere om hem enkele vragen te stellen, maar die maakte zijn concurrent Younes Benzaza met de grond gelijk.

“Hier is een competitie. Met iemand van de Noord-Afrikaanse regio. Ken je dat soort mensen? A piece of shit in two shoes”, lezen we in Het Nieuwsblad.

(lees verder op de volgende pagina om het filmpje te bekijken)

“Misschien heb ik me wat laten gaan. Ik wist niet dat die twee toeristen aan het filmen waren. Het is er wat over. Maar ik word constant uitgedaagd door mijn collega”, aldus Demeestere.

“Ik besef dat je die stempel tegenwoordig snel krijgt. Maar ik ben het niet. Ik werk aan mijn kraam elke dag samen met allerlei nationaliteiten. Ik respecteer iedereen en ieders mening. Ik verwees gewoon naar een incident van de voorbije zomer toen hij een emmer water over me keilde en mij een hond noemde.”

Concurrent Younes Benzaza reageerde niet op het filmpje van de twee toeristen en de uitlatingen van Demeestere, maar in de video zegt hij wel dat hij en zijn collega fysiek enkele meters van elkaar staan, maar mentaal mijlenver van elkaar verwijderd zijn.

Video: Toeristen filmen stiekem Neuzekesoorlog en krijgen daar de vreselijkste dingen te horen

GEEN REACTIES