Stripverhaal leert juist omspringen met antibiotica

Opmerkelijk album van Suske en Wiske.

Maggie De Block is duidelijk een liefhebster van stripalbums. In het nieuwste verhaal van de Kiekeboes -‘De Dode Brievenbus’- speelt ze een niet onbelangrijke rol als geheim agente ‘Dubbel M’. Weliswaar als stripfiguur. Deze week pakte Maggie uit met een bijzonder initiatief. Zij wil via een campagne de bevolking sensibiliseren tegen een overmatig en voorzichtig gebruik van antibiotica. En dit doet ze met de uitgave van… een uitzonderlijk stripalbum van Suske en Wiske met als titel ‘Tante Biotica’.

suskeenwiskealbum2

Maggie De Block (Open Vld) is momenteel minister van Volksgezondheid en is zelf arts van opleiding. Zij weet als geen ander dat je beter geen antibiotica neemt als het niet echt nodig is. De minister herinnert eraan dat antibiotica enkel werkzaam zijn bij bacteriële infecties en niet voor virale aandoeningen zoals griep, verkoudheden of bronchitis.

[related-posts]

Er was al eerder een campagne in het jaar 2000 en blijkt dat sindsdien het ambulant antibioticagebruik in ons land met 36% is gedaald. Maar die daling is sinds 2006-2007 echter gestopt en momenteel staat België nog steeds op de zesde plaats van antibioticagebruikers in de Europese ranglijst. We moeten zeker uit die top 10 weg, vindt Maggie De Block, vandaar dat zij het initiatief nam een nieuwe campagne op touw te zetten.

De bewustmakingscampagne wordt hoofdzakelijk gevoerd met folders en radiospots, maar als origineel toetje wordt dus de speciale editie van Suske en Wiske verspreid. Het album zal via huisartsen, apothekers e.a. verspreid worden, maar je kan het hier ook online lezen.  Wil je een gratis exemplaar thuis?  Ga dan naar de volgende website: gebruikantibioticacorrect.be .

[related-posts]

Deze spitsvondige aanpak kan Maggie De Block alleen maar populairder maken dan ze al is. Of moeten we nu zeggen ‘Tante Biotica’? …