Straffe uitspraak van Michel Vandenbosch (Gaia)

“Gelukkig is mijn lief vegetariër, anders kon ik haar niet tongzoenen!”

Nog tot en met vrijdag kan je via ‘De Madammen’ (Radio 2) omstreeks 11u30 telkens een tiental minuten luisteren naar wat buitenbeentje Michel Vandenbosch (52) van Gaia zoal te vertellen heeft. Eén van de madammen, Anja Daems, zocht hem onlangs op bij hem thuis in Holsbeek. Vandaag had hij het over zijn lief, Gerda (49), met wie hij sinds eind vorig jaar een lat-relatie onderhoudt.

Je hoorde de trots en blijheid in zijn stem, toen hij opmerkte: “Gelukkig is Gerda ook een vegetariër, anders kon ik haar niet tongzoenen!”. En toen Anja Daems zich verbaasd afvroeg of hij dit dan niét zou doen als zij een vleeseter was, hoorde je de afkeer in zijn stem: “Ik euh, neen, vind ik vies! Oh nee, ik ben bang dat ik dan …hoe zal ik het zeggen, bang dat ik dan de stukken lijk zou proeven!”

[related-posts]

Nochtans is zijn lief wel meer gewend. Onder de naam Davina treedt zij nog regelmatig op als …striptease-danseres! En tegenwoordig vult ze haar tijd hoofdzakelijk met het geven van cursussen in wat Michel wijselijk ‘artistiek naaktdansen’ noemt. Ja, dat is werken met mooie brokken gezond vlees!

In de achtergrond hoorde je zijn hond, Zappa, blaffen. Die had wellicht honger. In een flits vroeg ik me af of Zappa ook vegetariër is. En zo niet, mag hij zijn baasje dan wel likjes geven?…