‘The Simpsons’ voorspelden in 2000 al dat Trump president zou worden

Van grap tot realiteit?

Donald Trump is een zakenman, miljardair, voormalige realityster en binnenkort misschien de president van Amerika. Die realiteit komt in ieder geval zeer dichtbij nu hij officieel verkozen is tot presidentskandidaat van de Republikeinse partij. Niemand had een paar jaar geleden kunnen denken dat het zo zou lopen. Niemand, behalve de makers van ‘The Simpsons’.

[related-posts]

Zestien jaar geleden al voorspelden zij dat Trump ooit de leiding zou hebben in Het Witte Huis. In de clip reist Bart naar de toekomst. Hij is een werkloze, arme muzikant, terwijl zijn zus Lisa het uitstekend doet. Zij is immers de president van de Verenigde Staten geworden. Op 2:22 zien we haar in haar werkkamer in het Witte Huis, waar ze zegt dat het land failliet is gegaan. De oorzaak? Het beleid van president Trump. Wie had gedacht dat zo’n duidelijke grap van de schrijvers ooit zo dicht bij de realiteit zou aanleunen.
Met haar paars jasje en korte haren doet Lisa ons trouwens enorm aan Hillary Clinton denken. Zou dat een andere hint zijn?

Video “The Simpsons voorspelt presidentschap Donald Trump”:

https://youtu.be/lxjM1yCcqTQ