Siamese tweeling deelt liefde met dezelfde man

Ontroerend filmpje gaat de wereld rond.

Net als jij heb ik een Siamese tweeling altijd een opmerkelijk fenomeen gevonden. Ooit heb ik er één in levende lijve gezien, kruipend over een zanderig voetpad in Dakar (Senegal). In vele landen mogen ze niet eens buitenkomen. En in sommige landen worden ze meteen na de geboorte om het leven gebracht.

Des te meer lof verdienen de zussen Ganga en Jamuna Mondal die al meer dan 45 jaar onafscheidelijk door het leven gaan. Letterlijk dan. Ook zij werden in hun geboortedorp in India tijdens hun kinderjaren niet aan de buitenwereld getoond. De familie schaamde zich voor hen en de dorpsgenoten noemden de tweeling spottend de ‘Spider Sisters’.

[related-posts]

Maar tijdens hun jeugd hadden ze de natuurlijke neiging om buiten te spelen en zo werden ze opgemerkt door een pientere zakenman die ze als ‘attractie’ uitleende aan een rondreizend circusgezelschap. Tot vandaag hebben de zussen op deze manier kunnen overleven en zelfs behoorlijk hun kost verdiend.

En meer nog: in het circus leerden ze de geluidstechnicus, ene Jasimuddin Ahmed, beter kennen en er ontstond bij wijze van spreken een trio-vriendschap. En die vriendschap mondde dan weer uit op ware liefde. Intussen zijn ze al bijna 9 maanden samen, maar voor een huwelijk kunnen ze voorlopig nergens terecht. In niet één land bestaat hierover een regelgeving.

[related-posts]

Een Siamese tweeling denkt en voelt als een identieke eeneiige tweeling. Maar ze hebben veel meer fysieke beperkingen: ze hebben vier armen, drie benen, twee hoofden, één lever en maag, maar wel twee harten. En toevallig smelten die harten voor één en dezelfde man.

Het filmpje is niet bepaald aantrekkelijk om zien, maar anderzijds voel je de liefde en het geluk er zó doorheen gaan. Prachtig!

Video Siamese tweeling vinden liefde van hun leven: