Sambadanseressen gezocht!

Eventbureaus zitten met de handen in het haar.

Je voelt de voetbalgekte met rasse schreden naderen en zowat alles in dit land ademt de sfeer van onze Rode Duivels en Brazilië uit. Je kan het niet gek genoeg bedenken, of ongeveer elke zaak pakt uit met stunts, hebbedingen en acties om ons elftal aan te moedigen.

Ook de stads- en gemeentebesturen haken in op dit vierjaarlijkse sportfeest. Al hebben ze wel veel langer dan vier jaar moeten wachten voor de bevolking nog eens gezamenlijk kon supporteren voor het eigen Belgische team. Verhuurbedrijven van reuzenschermen kunnen de vraag niet aan en willen ook niet langer investeren, omdat er maar weinig gelegenheden zijn, waarbij een event op duizenden plaatsen tegelijkertijd in het openbaar en/of in openlucht wordt gevolgd.

[related-posts]

Maar waar wij niet meteen aan denken, waren tal van andere creatievelingen ons voor. Vele organisatoren willen er een Braziliaanse spektakelavond van maken en eventbureaus worden dezer dagen overstelpt met de vraag naar… sambadanseressen.

Sambadanseres 2

“En het moeten er bij voorkeur nog échte zijn ook!”, klaagt Mandy Cortes van het theaterbureau ‘Los Del Sol’, “Vooral tijdens de speeldagen van de Rode Duivels (17, 22 en 26 juni) is onze ‘voorraad’ compleet uitgeput en zoeken we al naar danseressen uit het buitenland. We proberen nu een soort van overeenkomst te maken met onze collega’s uit Duitsland. De Mannschaft speelt immers op andere dagen, dus kunnen onze meisjes ginds gaan optreden en omgekeerd.”

Een tip naar de zovele initiatiefnemers toe: organiseer in de rand van het voetbalgebeuren een wedstrijd voor plaatselijke schonen in Braziliaanse outfit: ‘Miss Samba’ en ‘Mister Samba’. Waarom niet? Kan best grappig zijn.