Pukkelpop-ganger uit ongenoegen aan organisator Chokri: “Moet dat zo drastisch?”

Foto: Flickr.com

Festivalkoorts.

festivalPukkelpop in Kiewit-Hasselt vindt dit jaar plaats op 17, 18, 19 en 20 augustus. Sinds de vorige editie is het een vierdaags festival. De eerste organisatie dateert van 1985. Wie voor dit jaar zijn drankbonnen niet op voorhand tot en met 31 juli bestelt, moet ter plaatse 3 euro betalen voor een pintje. Daarom schreef de 18-jarige Brecht Geraerts uit Rummen een brief aan organisator Chokri Mahassine.

“Ik ben ervan overtuigd dat heel wat generatiegenoten dezelfde bezwaren hebben. Het leven wordt voor iedereen duurder, dus is er ook begrip voor de organisatie. Maar dat de eet- en drankbonnen dit jaar 3 euro zullen kosten i.p.v 2,5 euro vind ik te drastisch. Kan het aub niet met wat minder winst? Het is niet mijn bedoeling om Chokri de les te spellen, maar wel om hem te doen nadenken over de prijsstijgingen”, lezen we in Het Belang van Limburg.

De organisatie reageerde inmiddels dat je tot en met 31 juli op voorhand bonnen kan bestellen aan 2,5 euro per stuk. “Je weet niet hoeveel je op voorhand zal drinken. Ofwel zit je de laatste avond met een overschot en ben je nog je geld kwijt. Ofwel heb je er te weinig besteld en moet je toch weer 3 euro betalen ter plaatse”, is de reactie van de tiener.