Plopsaland zoekt dringend personeel

Nederlandstalige jobstudenten meer dan welkom tijdens zomerperiode.

Hoewel we al een aantal zonnige weekends konden beleven en vele gezinnen van een bezoek aan het pretpark genoten, bleven vele horecapunten in Plopsaland gesloten. Reden? “We vinden geen personeel!”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof.

Plopsaland

Klinkt ongeloofwaardig in deze tijden van crisis, maar dit wordt het pas echt als de heer Van de Kerkhof gedetailleerder uitleg geeft: “Voor de nakende zomer zijn we nog op zoek naar 500 (!) studenten en seizoenmedewerkers. Vroeger kwamen die hoofdzakelijk uit de regio West-Vlaanderen, maar ondanks alle inspanningen in andere provincies, blijven de kandidaturen uit. We zijn nu genoopt om personeel in Frankrijk te gaan zoeken!”.

[related-posts]

Het pretpark is de jongste jaren fel uitgebreid en er kwamen vele evenementen en attracties bij: Wickieland, Mayaland Indoor, de Wereld van Kaatje en het Plopsa Theater. Het gaat dus niet enkel om horecapersoneel, het aanbod aan jobs is heel uiteenlopend: attractiebediener, onthaalmedewerker, showbegeleider, winkel- en keukenmedewerker, kassabediende,… voor elk wat wils! Behalve de seizoengebonden jobs staan er ook vacatures open voor fulltime medewerkers.

Geen werkwilligen vinden… Het moet frustrerend zijn voor iemand die overloopt van initiatieven en ideeën: “Vooral omdat we al volop bezig zijn met de plannen voor het nieuwe zwemparadijs ‘Plopsaqua’, dat volgend jaar geopend wordt en het hele jaar door toegankelijk zal zijn voor jong en oud.”, benadrukt Van den Kerkhof zijn oproep.

Zelf geïnteresseerd of ken je een jongere binnen je kennissen- of vriendenkring die nog op zoek is naar een vakantiejob? Sollicitanten kunnen zich met een gedetailleerd cv aandienen en dan doe je er best aan vooraf te surfen naar plopsa.be/jobs.