Ouders in India helpen hun kinderen spieken… en halen er halsbrekende toeren voor uit!

Heel de familie helpt het kind bij de examens!

Toetsen en examens; het zijn niet bepaald dingen waar de meeste leerlingen naar uitkijken. Sommigen maken er dan ook meer werk van om hun spiekbriefjes en -trucjes voor te voorbereiden dan hun leerstof onder de knie te krijgen.

En over knieën gesproken, vooral gerokte meisjes verstaan de kunst om hun spieknota’s aan te brengen op hun bovenbenen of onder hun lange kousen. Voor jongens is het dan weer hun slip die vaak hét geheime plekje bij uitstek is waar ze spieknota’s of zelfs een half leerboek kwijt kunnen.

[related-posts]

In de loop der jaren hebben de leerlingen andere gesofistikeerde technieken en spiekmethodes ontwikkeld. Spieken wordt meteen geassocieerd met het woord ‘stiekem’, maar dit woord is in volgend filmpje zeker niet toepasselijk.

In India is het zeer belangrijk om hoge schoolcijfers te halen voor je diploma. Je weet niet wat je ziet, maar het hele gezin helpt de schoolplichtige kinderen om tijdens zijn/haar examens allerlei spiekbriefjes en hints toe te steken om toch maar zo veel mogelijk vragen juist te beantwoorden.