Ook genoten van de zonsverduistering?

Er bestaan wel mooiere natuurfenomenen dan dat!

Ik wist niet wat ik hoorde toen vandaag in het radionieuws een anonieme getuige van de zeldzame eclips in euforische, bijna hysterische termen zijn bewondering probeerde uit te drukken voor zoveel ‘schoonheid’ dat hoog in de wolken aan zijn ogen voorbijging. De man leek nog meer in de wolken te zijn dan de zon en de maan samen.

Met alle respect voor de mensen die ervoor bezweken en er zelfs een dagje vrij voor namen, maar mij kan zulk (weliswaar) uniek tafereel niet bekoren. Ik kan me wel vinden in de louter wetenschappelijke uitleg van dit zeldzame fenomeen. Misschien zal ik wel meer interesse hebben wanneer ik in 2026 -bij leven en welzijn!- als oudje nog de bijna volledige zonsverduistering zal kunnen beleven.

Er is echter een ander natuurverschijnsel waarvoor ik mij en mijn wagen desnoods aan de kant zet om ervan optimaal te kunnen genieten. En de kans is veel groter dat dit fenomeen minstens eens per jaar mijn pad kruist: de regenboog!

[related-posts]

Het zou best kunnen dat jij nu je schouders ophaalt wanneer je deze zinnen leest. Maar geef toe, de kleurenpracht en de perfecte curve die een regenboog vertoont is toch een wonderlijke compositie van natuurlijke schoonheid!

Als je de zonsverduistering mocht gemist hebben, dan zou je gewoon eens simpelweg moeten genieten van deze prachtige beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=n4C03DrfhzQ