Onthutsend verhaal: “Ik overleefde als enige een vliegtuigcrash”

Door het oog van de naald.

Wanneer Kechi, een 28-jarige vrouw uit Houston, het podium van ‘America’s Got Talent’ betreedt, zien de jury en het publiek het meteen: zij heeft heel wat meegemaakt. De vrouw is van kop tot teen bedekt met brandwonden. Op zich is het al een onwaarschijnlijke prestatie om een brand te overleven, maar Kechi’s verhaal is zo mogelijk nog onvoorstelbaarder.

Toen ze 16 jaar oud was, en nog in Nigeria woonde, kwam ze in een zware vliegtuigcrash terecht. Er waren 109 passagiers en slechts 2 ervan overleefden die hel, waaronder Kechi. Wat volgde was een lange revalidatie waarbij ze bewegingsloos en volledig ingewikkeld op een hospitaalbed moest blijven liggen. Het enige waar ze zich op dat moment aan kon optrekken was de muziek die door de radio klonk. Zo groeide haar liefde voor muziek, als troost, maar evengoed als pepmiddel om voor haar leven te vechten.

[related-posts]

In ‘America’s Got Talent’ wil ze zichzelf bewijzen als zangeres. En los van haar verbijsterende achtergrond, ontroert ze tijdens haar auditie heel de zaal met haar knappe en integere versie van Ed Sheeran’s ‘Thinking Out Loud’.(bekijk Kechi’s wonderbaarlijke prestatie op de volgende pagina)