Ontdek hoe deze man stenen op onvoorstelbare wijze laat balanceren

Het is meer dan stenen balanceren – het is een levenswijsheid.

Uit verveling stapelde Michael Grab vier jaar geleden aan de waterkant enkele stenen op elkaar.  Ondertussen is het uitgegroeid tot een ware kunst… maar zelfs meer tot dan dat.  Het balanceren geeft hem wijsheid en inzicht in het leven.

Stenen balanceren 1 Stenen balanceren 2

Het fundamentele element om stenen te balanceren is een soort van statief vinden waar de steen op kan steunen.  Elke rots heeft wel een soort van inkeping waardoor die rechtop kan staan.  Door veel aandacht aan het aanvoelen van de rots te schenken, voel je ook de bewegingen en wrijvingen tussen verschillende rotsen.

Stenen balanceren 3 Stenen balanceren 4 Stenen balanceren 5

[related-posts]

Er ontstaat een soort van klik.  Na veel training voel je deze klik zelfs tot op de millimeter aan.  Wanneer rotsen elkaar slechts via een klein puntje op elkaar rusten, ontstaat de illusie van gewichtsloosheid: de rotsen lijken eerder te zweven dan te steunen.

Stenen balanceren 6 Stenen balanceren 7 Stenen balanceren 8

[related-posts]

Het vinden van evenwicht tussen stenen vergt ook mentale kracht.  Tegelijkertijd versterkt het de geest.  Je leert mediteren en een soort van volledige stilte in jezelf vinden.

Stenen balanceren 9 Stenen balanceren 10 Stenen balanceren 11

[related-posts]

Sommige steenstapels kunnen een serieuze druk op je geest uitoefenen en je geduld op de proef stellen.  De uitdaging is dan om enige mogelijke twijfel te overwinnen.

Stenen balanceren 12 Stenen balanceren 13

Video Michael Grab – stenen balanceren: