Ongehoord: deze ouders voeden kinderen op zonder regels, school en routine

Ongetemde opvoeding.

Elke moeder en vader hebben zo hun eigen ideeën over opvoeding, maar de methode van Matt en Adele Allen is wel zeer onconventioneel. Het koppel woont in een eenkamerappartement in het Britse stadje Brighton samen met hun vijfjarige zoon Ulysses en eenjarige dochter Ostana. Overtuigd in de krachten van de natuur en die van hun kinderen, voeden ze Ulysses en Ostana op zonder regels, school, routine en medicijnen.

Ze geloven in ‘unschooling’, wat betekent dat het kind zelf alles kan leren en de ouders enkel hun interesses moeten steunen. Een vaste bedtijd vinden ze niet nodig en ze stimuleren hun kinderen om blootsvoets rond te lopen. Ook geloven ze niet in vaccinaties of andere medicijnen. Kinderen hebben genoeg aan hun eigen weerstand en eventueel wat kruiden om elke ziekte aan te kunnen. Hun opvoeding kent slechts één regel: Doe niemand kwaad en heb compassie met iedereen.

Door hun bizarre opvoedingsprincipes werden ze uitgenodigd door de Britse ochtendshow This Morning. Daar werd duidelijk hoe vergaand hun losse opvoeding was, als Ulysses zich nogal wild gedroeg en Ostana op de vloer van de studio plaste. De ouders legden ook uit dat ze via giften£100,000 willen verzamelen om zelfvoorzienend in Costa Rica te wonen.
Akkoord, kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk, maar wij willen er niet bij zijn als Ulysses en Ostana tienergedrag beginnen te vertonen.

Video “Off-Grid opvoeding”: