Moeder van 6 kinderen is Belgisch Flipperkampioen!

‘Flipperen is veel meer dan alleen maar wat tokkelen!’

Hoeveel flipperkasten zouden er jaarlijks sneuvelen in dit land? Zoals ik velen ermee zie trekken, stoten en schudden, vermoed ik dat dit aantal niet mag onderschat worden. Maar dat wilde gedoe -het hitsig vrijen met de flipperkast- hoort nu eenmaal bij het spel. Flipperen is niet alleen een kwestie van geluk. Er komt immers veel techniek bij kijken.

Kelly Lembrechts uit Kapellen kan het weten. Zij is 32 jaar en moeder van 6 kinderen! Afgelopen weekend werd zij Belgisch kampioen aan de flipperkast, hoewel ze nog maar 4 jaar deelneemt aan competities. Gisteren hoorde ik haar aan het woord op Radio 2 en daaruit onthield ik volgende passages:

1. Eigen gameroom:

Kelly en haar man Joeri hebben thuis een gameroom waar maar liefst 9 flipperkasten staan te knipperen en tengelen. Elke flipperkast is verschillend, maar dat is nu net de charme: ze allemaal onder de knie krijgen… zonder zelf te gaan flippen!

2. Oefening baart kunst:

Hoewel ze er thuis zelf 9 hebben staan, gaan Kelly en Joeri nog regelmatig andere flipperkasten opzoeken. Niet in cafĂ©’s, maar bij vrienden-hobbyisten die er thuis ook een aantal hebben staan. En die vriendenkring wordt almaar groter. Het is zowaar een vriendenteam geworden.

(lees verder op de volgende pagina)