Massale intocht van panda’s in Hong Kong

Bedreigde diersoort? Er zijn er nog duizenden!

Een paar maanden waren wij met z’n allen in de wolken met de komst van twee pandaberen en was dit item wekenlang ‘hot news’ in alle Belgische media. Juist daarom is de verbazing des te groter, wanneer plots foto’s opduiken van een heel léger panda’s dat bijzonder gedisciplineerd uit een vliegtuig stapt in Hong Kong! Het zijn er niet meer of minder dan 1.600 (!) en hoe gek het ook mag klinken: ze zijn op wereldtournee!

Jawel, ik trapte erin, net als een paar honderdduizend mensen die inmiddels de foto’s ontdekten. Dit gaat om een ‘protestproject’, waarbij een aantal artiesten de koppen bij elkaar staken. En wat je op de foto’s ziet, zijn panda’s van… papier! O.l.v. de Franse kunstenaar Paulo Grangeon sprongen een rist ontwerpers, fotografen, tekenaars en schilders mee op de kar en realiseerden ze een reizende tentoonstelling.

Video Wereldtournee:

[related-posts]

“Panda’s zijn inderdaad met uitsterven bedreigd en ze zijn van bij de eerste oogopslag over de hele wereld geliefd.”, verklaart de kunstenaar, “Met dit project hopen wij de mensen op een opvallende en ludieke manier te sensibiliseren voor de dringende aandacht die deze dieren verdienen.”

papierenpandas2

De neppanda’s zijn vervaardigd uit gerecycleerd papier, rijst en milieuvriendelijke verf. Na elke tentoonstelling zijn er wel een flink aantal goed voor de vuilnisbak, want vooral bij regenweer zakken ze letterlijk in elkaar. Toch hopen de initiatiefnemers met hun optische stunt nog een vijftigtal wereldsteden te bezoeken tijdens de komende maanden.

papierenpandas3

Of ze ook Brussel zullen verrassen met dit uitzonderlijke evenement, konden we niet achterhalen. We houden je op de hoogte!

papierenpandas4