Man die Trump met fake news in Witte Huis hielp dood teruggevonden

Paul Horner.

De 38-jarige Paul Horner is een internetjournalist die al jarenlang artikels verzint, ze publiceert op één van zijn vele valse websites en vervolgens verspreidt via de sociale media. Die methode slaat aan, want miljoenen en miljoenen Amerikanen geloofden zijn verhalen over de Amerikaanse verkiezingen. Vooraanstaande nieuwssites als ABC en CNN namen zijn publicaties over, zelfs de campagneleider van Trump en diens broer Eric deelden artikels die geen enkele vorm van waarheid bevatten.

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen tussen Donald Trump en Hillary Clinton speelde hij een beslissende rol. Zo publiceerde hij een verhaal dat een man 3.500 dollar van het zittende regime had gekregen om op straat te komen en tegen Trump te protesteren. Of dat Obama het nationale volkslied zou verbieden op sportevenementen. Allemaal thema’s die de proteststem deden aanwakkeren en waarom de Amerikanen misschien wel Donald Trump naar Het Witte Huis hebben gestuurd.

Maar nu blijkt dat de amper 38-jarige Horner al op 19 september dood werd gevonden in zijn huis. Volgens Amerikaanse media gaat het om een onopzettelijke overdosis. Fake news zal hiermee niet verdwijnen, maar de grootste bezieler en influencer ervan is alleszins niet meer.

(lees verder op de volgende pagina hoeveel Horner verdiende met zijn fake news)