Kraantjeswater of flessenwater? Wat is het beste?

Een serieus verschil!

Drink jij kraantjeswater of blijf je vasthouden aan flessenwater? Op het eerste gezicht lijkt er misschien niet veel verschil te zijn – het is uiteindelijk 2x water -, maar grondiger onderzoek heeft uitgewezen dat er gigantisch veel verschillen zijn én dat kraantjeswater het beste is! Waarom? Dat ontdek je hier!

Kostprijs

Wist je dat flessenwater 150 tot 500 keer duurder is dan kraantjeswater? Je kan dus veel geld besparen wanneer je overschakelt op kraantjeswater! Testaankoop berekende dat je tussen €140 en €400 per jaar kan besparen.

Gezondheid

Mocht je denken dat flessenwater gezonder en/of veiliger is dan kraantjeswater, ben je mis. Zeker 25% van de flessenwatermerken zijn ongezond voor de consument om dagelijks te drinken omdat ze een te hoge dosis aan fluor, natrium én sulfaat bevatten. Bovendien moet je flessenwater 24u na opening hebben opgedronken om de groei van bacteriën voor te zijn.

drinking-water-filter-singapore-1235578_960_720


Die problemen heb je niet bij kraantjeswater. Wist je dat de kwaliteitseisen die gesteld worden aan kraantjeswater hoger zijn dan die aan flessenwater? Kraantjeswater wordt streng gecontroleerd op de aanwezigheid van zware metalen, chemische stoffen (61 om precies te zijn), en andere schadelijke stoffen, waardoor er niet eens bacteriën kunnen in groeien.

Milieuvriendelijkheid

Kraantjeswater is altijd en overal gratis beschikbaar. Het wordt als het ware gratis thuis bezorgd! Daarnaast hoef je niet te sleuren met plastic of glazen flessen die moeten worden gemaakt, getransporteerd en (hopelijk ook) gerecycleerd.

Kraantjeswater is goedkoper, gezonder én beter voor het milieu! Overtuigd?