Kapster uit Merchtem bewijst dat vrouwen hun mannetje kunnen staan: “Ik sleurde hem naar binnen”

“De politie kwam het kapsalon binnen en nam de dief geboeid mee naar buiten. Intussen zag ik de rode auto met Poolse nummerplaat vlakbij passeren. Ik liep naar buiten en ging voor de auto staan. De politie greep in, sleurde de twee kompanen uit de auto en namen het drietal mee naar het kantoor.”

“De politie zei dat ik nogal durfde maar ook dat ik geluk heb gehad. Je weet immers nooit hoe ze reageren tegen een vrouw alleen. Hadden ze me 20 euro gevraagd, ik had het hen nog gegeven. Maar stelen…. dat kan er bij mij niet in. Ik moet er ook hard voor werken.”

“Ik wil vooral een boodschap meegeven: bel onmiddellijk de politie wanneer je iets verdachts ziet. Je moet weten dat die gasten al uren voordat ze bij mij in het kapsalon binnen gingen, op ronde waren in Merchtem. Dat vernam ik achteraf. Ze vonden bij hen gestolen kledingstukken terug, maar mijn gsm en mijn geld ben ik kwijt.”

Nora probeert zelf mee te helpen aan een betere wereld: “Ik wil met haar dat mijn klanten willen schenken, later vrouwenpruiken maken voor kankerpatiëntes. Ik wil zo mijn steentje bijdragen voor het goede doel.”