Jongste en beste competitieve eter ter wereld overtreft zichzelf in challenge op YouTube

Een onvoorstelbare prestatie.

De drieëntwintigjarige Matt Stonie is de jongste competitieve eter ter wereld. Toen hij achttien jaar was, ontdekte hij zijn talent wanneer hij voor een weddenschap twee kilo burrito’s opat in slechts 15 minuten tijd. Sindsdien post hij vaak challenges op YouTube en doet hij mee aan bijna elke eetcompetitie ter wereld. Hij wint zo veel wedstrijden dat hij momenteel wereldkampioen is.
Op YouTube postte hij onlangs een nieuwe challenge waarin hij zichzelf voor een zoveelste keer overtreft. In precies 17 minuten en 6 seconden eet hij twee extra grote dozen ‘cinnamon toast crunch’-cornflakes en 3,7 liter melk. Samen goed voor een dikke 7700 calorieën.
Als je naar zijn kleine en magere lichaam kijkt, zou je nochtans niet zeggen dat hij zo’n enorm grote porties eten kan binnenkrijgen. Volgens hem heeft hij geen extreem snel metabolisme, maar let hij gewoon goed op zijn voeding. Ter voorbereiding van een wedstrijd of challenge gaat hij meer dan vijf keer per week naar de fitness en dieet hij. Zijn maag stretcht hij door enorm veel water te drinken. Hij volgt zelfs een opleiding tot diëtist om de gevolgen van zijn hobby voor zijn lichaam te kunnen inschatten.

Video “Cinnamon toast crunch challenge”: