Jongeman vist €100.000 uit de Donau

Straf verhaal.

Een jongeman uit Wenen beleefde de dag van zijn leven toen hij op een zondagnamiddag een wandeling ging maken langs de Donau-rivier. Terwijl hij een frisse neus gaat halen, ziet hij plots allemaal kleine paarse briefjes in de rivier stromen. Wanneer hij beter kijk, merkt hij dat het biljetten van €500 zijn! De man twijfelt geen seconde. Hij trekt zijn kleren uit en duikt het ijskoude water in.

Ondertussen krijgt de politie een telefoon over een vermoedelijke zelfmoordpoging aan de Donau. De brandweer wordt ingelicht en schiet onmiddellijk in actie. Wanneer de brandweermannen ter plekke aankomen, vinden ze tot hun grote verbazing een verkleumde jongeman die een ton aan bankbiljetten in zijn handen heeft. Nadat de brandweer de rest van het geld uit het water vist, wordt de totale buit op €110.000 berekend.

De jongeman die zijn leven riskeerde voor het geld, moest alle biljetten meegeven aan de brandweer. Bij de politie werden de bankbiljetten gedroogd op een droogrek. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de afkomst van het geld. Op het eerste zicht lijkt er geen misdaad aan verbonden te zijn. Als er na een jaar niemand het geld terecht komt opeisen, dan mag de man zich de gelukkige eigenaar noemen van het volledige bedrag. Omdat hij de eerlijke vinder is, besloot de Oostenrijkse politie om hem nu al 15% van het bedrag te schenken als vindersloon.

droogrek