Je ziet gewoon een dochter en een vader, denk je, maar er is veel meer aan de hand

0
1166

Een hele transformatie.

De appel valt niet ver van de boom. Dat wordt vaak gezegd over ouders en kinderen en zo is het exact bij vader Eric Maison en dochter Corey. De twee hadden meer gemeenschappelijk dan ze vroeger gedacht zouden hebben. Samen met hun vader/man en vijf zussen/dochters wonen ze in de staat Michigan in de Verenigde Staten.
Hun opmerkelijke verhaal begon zo’n vier jaar geleden toen Corey, die op dat moment 11 jaar oud was, iets aan haar ouders te vertellen had. Op dat moment was zij nog een hij. Corey was een jongen, maar na het zien van een documentaire over jonge transgenders, ontdekte Corey dat hij zich een meisje voelde. Hij had misschien het lichaam van een jongen, maar zijn geest vertelde hem iets anders.

Daarom kwam hij op elfjarige leeftijd uit de kast, ondanks zijn schrik om zijn ouders teleur te stellen. “Ik wilde mijn ouders trots maken op wie ik ben,” vertelde Corey in een video-interview aan de nieuwssite 60 minutes, “maar ik dacht dat ze me niet zouden aanvaarden.” Die schrik was ongegrond. Coreys ouders deden er alles aan om hun kind gelukkig te maken. De eerste stap was om naar een psycholoog te gaan, want er wordt niet licht overgegaan als een kind denkt dat het in het verkeerde lichaam geboren is.

Uiteindelijk begon Corey, onder begeleiding van de psycholoog, aan een transitie. De jongen begon zich, ook in het openbaar als een meisje te presenteren.

Langer haar, experimenteren met make-up en met jurkjes de deur uit.


De transformatie maakte Corey zo gelukkig, dat ze uiteindelijk volledig als een meisje door het leven ging.

Voor ingrijpende lichamelijke veranderingen moet ze wel nog wachten totdat ze achttien jaar wordt. In de tussentijd krijgt ze hormoonremmers.


Nu is ze zelfs een model voor meisjesmode. Het is duidelijk dat ze zich lekker in haar vel voelt.


Alles leek dus goed gegaan, maar er volgde nog een verrassing voor de familie.

(lees verder op de volgende pagina om te weten wat de familie nog te wachten stond)

Een tweede coming-out.

Toen Cory aan haar ouders vertelde wie ze werkelijk was, raakte ze een snaar bij haar mama Erica Maison. Opeens vielen voor Erica alle puzzelstukjes in elkaar. Als kind speelde ze altijd met de jongens. Tijdens haar tienertijd werd ze gepest omdat ze zich zo mannelijk gedroeg. Als volwassen vrouw hoopte ze, hoe erg dat ook klinkt, dat ze borstkanker zou krijgen, zodat ze geen borsten meer zou hebben.

Over transseksualiteit had ze echter nog nooit gehoord, totdat Corey erover begon.

Me and the best mom in the world 😘😘😘😘

A post shared by Corey Maison (@coreymaison) on


Erica kwam na al die jaren tot een ontdekking: ook zij was transseksueel. Ze had een vrouwenlichaam, maar vanbinnen voelde ze zich een man.


“Het eerst gevoel dat ik had, was opluchting, daarna pure angst”, vertelde Erica aan 60 minutes. Geen haar in haar hoofd dacht er toen aan om uit de kast te komen. Ze wilde dat alle aandacht naar de begeleiding van Corey ging. Daarbij was ze niet zeker hoe haar man zou reageren. Hij had totaal geen problemen met de transformatie van zijn zoon naar dochter, maar het is toch nog iets anders als je vrouw ineens zegt dat zij zich een man voelt. Daarom hield Erica nog een paar jaar haar geheim voor zichzelf. Totdat ze voelde dat Corey zich goed in haar vel voelde en alles op sociaal en psychologisch vlak goed verliep.

Eerst vertelde ze het geheim aan haar man. Daarna deelde ze het met Corey. Uiteindelijk vertelde ze ook haar andere dochters dat hun moeder vanaf nu een tweede vader zou zijn. Iedereen uit de familie reageerde positief. Erica, die nu door het leven gaat als Eric, vertelde dat hij in Les, zijn partner, de perfecte steun vond. “Hij is een geweldige man”, vertelde Eric aan 60 minutes. “Hij ziet mij graag en mijn geslacht verandert daar voor hem niets aan. Hij blijft trouw aan de persoon met wie hij getrouwd is.”


(lees verder op de volgende pagina om een video-interview met vader en dochter te zien)

Video “Moeder en dochter worden vader en zoon”:


GEEN REACTIES