Je ziet gewoon een dochter en een vader, denk je, maar er is veel meer aan de hand

Een tweede coming-out.

Toen Cory aan haar ouders vertelde wie ze werkelijk was, raakte ze een snaar bij haar mama Erica Maison. Opeens vielen voor Erica alle puzzelstukjes in elkaar. Als kind speelde ze altijd met de jongens. Tijdens haar tienertijd werd ze gepest omdat ze zich zo mannelijk gedroeg. Als volwassen vrouw hoopte ze, hoe erg dat ook klinkt, dat ze borstkanker zou krijgen, zodat ze geen borsten meer zou hebben.

Over transseksualiteit had ze echter nog nooit gehoord, totdat Corey erover begon.

Me and the best mom in the world 😘😘😘😘

A post shared by Corey Maison (@coreymaison) on


Erica kwam na al die jaren tot een ontdekking: ook zij was transseksueel. Ze had een vrouwenlichaam, maar vanbinnen voelde ze zich een man.


“Het eerst gevoel dat ik had, was opluchting, daarna pure angst”, vertelde Erica aan 60 minutes. Geen haar in haar hoofd dacht er toen aan om uit de kast te komen. Ze wilde dat alle aandacht naar de begeleiding van Corey ging. Daarbij was ze niet zeker hoe haar man zou reageren. Hij had totaal geen problemen met de transformatie van zijn zoon naar dochter, maar het is toch nog iets anders als je vrouw ineens zegt dat zij zich een man voelt. Daarom hield Erica nog een paar jaar haar geheim voor zichzelf. Totdat ze voelde dat Corey zich goed in haar vel voelde en alles op sociaal en psychologisch vlak goed verliep.

Eerst vertelde ze het geheim aan haar man. Daarna deelde ze het met Corey. Uiteindelijk vertelde ze ook haar andere dochters dat hun moeder vanaf nu een tweede vader zou zijn. Iedereen uit de familie reageerde positief. Erica, die nu door het leven gaat als Eric, vertelde dat hij in Les, zijn partner, de perfecte steun vond. “Hij is een geweldige man”, vertelde Eric aan 60 minutes. “Hij ziet mij graag en mijn geslacht verandert daar voor hem niets aan. Hij blijft trouw aan de persoon met wie hij getrouwd is.”


(lees verder op de volgende pagina om een video-interview met vader en dochter te zien)