Je ziet gewoon een dochter en een vader, denk je, maar er is veel meer aan de hand

Een hele transformatie.

De appel valt niet ver van de boom. Dat wordt vaak gezegd over ouders en kinderen en zo is het exact bij vader Eric Maison en dochter Corey. De twee hadden meer gemeenschappelijk dan ze vroeger gedacht zouden hebben. Samen met hun vader/man en vijf zussen/dochters wonen ze in de staat Michigan in de Verenigde Staten.
Hun opmerkelijke verhaal begon zo’n vier jaar geleden toen Corey, die op dat moment 11 jaar oud was, iets aan haar ouders te vertellen had. Op dat moment was zij nog een hij. Corey was een jongen, maar na het zien van een documentaire over jonge transgenders, ontdekte Corey dat hij zich een meisje voelde. Hij had misschien het lichaam van een jongen, maar zijn geest vertelde hem iets anders.

[related-posts]

Daarom kwam hij op elfjarige leeftijd uit de kast, ondanks zijn schrik om zijn ouders teleur te stellen. “Ik wilde mijn ouders trots maken op wie ik ben,” vertelde Corey in een video-interview aan de nieuwssite 60 minutes, “maar ik dacht dat ze me niet zouden aanvaarden.” Die schrik was ongegrond. Coreys ouders deden er alles aan om hun kind gelukkig te maken. De eerste stap was om naar een psycholoog te gaan, want er wordt niet licht overgegaan als een kind denkt dat het in het verkeerde lichaam geboren is.

Uiteindelijk begon Corey, onder begeleiding van de psycholoog, aan een transitie. De jongen begon zich, ook in het openbaar als een meisje te presenteren.

Langer haar, experimenteren met make-up en met jurkjes de deur uit.


De transformatie maakte Corey zo gelukkig, dat ze uiteindelijk volledig als een meisje door het leven ging.

Voor ingrijpende lichamelijke veranderingen moet ze wel nog wachten totdat ze achttien jaar wordt. In de tussentijd krijgt ze hormoonremmers.


Nu is ze zelfs een model voor meisjesmode. Het is duidelijk dat ze zich lekker in haar vel voelt.


Alles leek dus goed gegaan, maar er volgde nog een verrassing voor de familie.

(lees verder op de volgende pagina om te weten wat de familie nog te wachten stond)