Je bent sprakeloos als je ziet hoe ze barsten herstellen in China!

Barsten in de gevel? In China is dit zó gefixt!

Bij iedereen verschijnt al een grijns om de lippen als je leest ‘Made in China’. Maar bij de volgende beelden geloof je je ogen niet. Dit zou je kunnen noemen ‘Remade in China’ of hoe men er met eenvoudige materialen alles weer ‘zo goed als nieuw’ herstelt. En neem dit maar rustig met een korreltje zout.

De bewoners van een appartementencomplex in het Chinese Jinan in de provincie Shandong waren er niet langer gerust in, toen bleek dat de betonnen pilaren die het gebouw ondersteunen, in korte tijd almaar meer barsten vertoonden. Erger nog, de jongste tijd vielen de brokstukjes als grote hagelbollen naar beneden en de voetgangers liepen in een grote boog om het gebouw heen. De bewoners zelf durfden hun flats nog nauwelijks in- en uitstappen.

[related-posts]

Al een paar keer werd het bedrijf dat het appartementencomplex beheert, opgeroepen om hieraan iets te verhelpen. Eind vorige week kwamen enkele werklieden eindelijk opdagen. En kijk zelf hoe zij de reparatie uitvoerden: met plakband zowaar!

Achteraf verklaarde de firma wel dat dit slechts ‘een tijdelijke oplossing’ is om de veiligheid van de bewoners te garanderen. Aan de uiteindelijke herstelling zou eerst ‘een grondige studie’ moeten voorafgaan.

En wij die dachten dat zoiets alleen maar in ons land gebeurt… Dit overtreft alles!

Video plakband: