Internationale UFO-dag

Heb jij ze ook zien vliegen vandaag?

Inderdaad, het bestáát: de internationale UFO-dag. Je hebt believers en non-believers: over de hele wereld beweren meer dan 16 miljoen mensen (!) ooit een Unidentified Flying Object van nabij te hebben gezien. Bedoeling is dat vandaag de getuigen hun jongste ervaringen uitwisselen. Die worden later gepubliceerd in het langlopende, internationale UFO-magazine ‘Flying Saucer Review’, dat heel wat wetenschappers onder hun abonnees telt.

Ook in ons land worden regelmatig UFO’s gesignaleerd. Meer hierover vind je hier.

Tussen eind 1989 en begin 1991 werden er in ons land zo vele vreemde ruimtevaartuigen gespot, dat men spreekt over de Belgische UFO-golf. Naar schatting 13.500 mensen waren getuigen van een luchtfenomeen dat ze nooit eerder zagen: ‘een vliegende schotel’.

[related-posts]

Vorig jaar nog werd dezelfde vorm van ‘onbekend vliegend toestel’ massaal opgemerkt in de Britse stad Bracknell. Maar de moderne ICT- mogelijkheden maken het de onderzoekers niet makkelijk. Vele zogenaamd ‘gefotografeerde’ bewijzen blijken immers technisch bewerkt te zijn.

Wist je overigens dat Robbie Williams een echte ‘believer’ is? Hij blijft bij hoog en bij laag beweren dat hij tot drie keer toe met eigen ogen een vliegende schotel van dichtbij te hebben gezien. Het is voor de zanger zowaar een ‘passie’ geworden, hij wil er álles over weten. Voor de BBC werkte hij zelfs mee aan een documentaire over aliens.

Ook uitermate geïnteresseerd? Onlangs bracht uitgeverij Lannoo een boek op de markt onder de alleszeggende titel ‘Ufo’s in België en Nederland’. Hierin bundelt Frederick Delaere, oprichter en coördinator van het Belgisch ufomeldpunt, de meest opmerkelijke waarnemingen in de Nederlanden en geeft er ook een vermoedelijke verklaring voor. Daarnaast houdt de auteur ook een aantal intrigerende onopgeloste cases tegen het licht.