Hoeveel miskopen deed jij al via internet?

De gekste dingen verkopen het best!

Ik denk niet dat je vermoedt hoeveel spullen er tegenwoordig worden aangekocht via internet. Het fenomeen zit ontegensprekelijk in de lift, al blijkt meer dan de helft van de virtuele klanten niet tevreden over de koopwaar en hun leverancier(s). Maar de nasleep van een miskoop kost zoveel tijd en energie dat de meeste (naïeve en goedgelovige) kopers zich eerder beladen met schuldgevoelens dan dat ze zichzelf opladen om enig verweer te voeren.

Internet heeft een belangrijke plaats ingenomen in ons gedragspatroon, tot daar aan toe. Maar de misbruiken en de praktijken van gehaaide marketeers zijn legio. Tegenwoordig heb je al een nieuwe gesofisticeerde firewall nodig die je tegen je eigen anti-virusscanner en -spams beschermt.

Het is geen geheim dat (al dan niet nep) medicatie via internet het best van de hand gaat. Daarnaast zijn de meest gekke en onwaarschijnlijke hebbedingen het meest in trek. Idiote gadgets die in mooie bewoordingen worden aangepraat als wondermiddelen.

[related-posts]

Ik ga je wijselijk de details besparen, maar zou maar al te graag sites voorstellen waar deze ‘prullen’ op een bijna lachwekkende manier worden gepresenteerd. Meestal in een bijzonder slecht Nederlands en met foto’s waarvan je vanop afstand ziet dat ze fake zijn.

Helaas hebben zulke sites een dergelijk harnas om zich heen getrokken dat je er juridisch geen speld tussen krijgt. Ik zal dus geen firmanamen of referentiecodes vermelden, maar ga zelf maar na: volgende onbeduidende, waardeloze prutsen worden wel degelijk te koop aangeboden. En blijkt dat velen er nog intrappen ook!

Wat dacht je van deze prullaria? Een antiblafband voor je hond, een automatische veterknoper, een schaamluisplukker, een doorkijkbril, een erectiezalf, een stoelgangdetector, een anusreiniger, enz.  Beetje verregaand, vind je ook niet?

Het enige wat ik me ooit heb aangeschaft via ‘Teleshop’ is een mini-stofzuiger voor mijn pc-klavier. En já, hoor, geen miskoop! Nu kan ik zelfs de aanwijzingen op het dashboard van mijn wagen nauwkeurig aflezen…