Grootste miniatuurspoorweg ter wereld is 15 km lang

Langste miniatuurtrein is 16 meter lang.

Als je de kinderen eens een dagje plezier wil gunnen en je eigen ogen de kost, dan moet je ooit eens een bezoek brengen aan Miniworld Rotterdam. Weer of geen weer, je kan er in de overdekte hallen een wondere wereld van miniaturen aanschouwen: mensen, dieren, gebouwen, molens, noem maar op… Je wandelt als een reus tussen alles wat tot in detail verkleind is.

In dit uitzonderlijke pretpark kan je ook de langste miniatuurtrein ter wereld zien sporen. De locomotief trekt maar liefst 60 wagons op de rails en is 16 meter lang. Dit is een record dat sinds 2009 in het Guinness Book of Records staat geregistreerd. Meer info over Miniworld Rotterdam: www.miniworldrotterdam.com .

[related-posts]

Maar om de grootste miniatuurspoorweg te vinden, moet je naar de andere kant van de wereld. In New Jersey is ene Bruce Williams Zaccagnino al 39 jaar (!) zijn spoorwegnet aan het uitbouwen. Het bestrijkt ongeveer een oppervlakte van 6 hectare en dompelt je in zulke fenomenale taferelen, dat je nauwelijks je ogen kunt geloven.

De minidecors van steden, bergen, bruggen en tunnels zijn zo levensecht, dat de jongste jaren heel wat filmmakers de man benaderden voor het vastleggen van getrukeerde scènes en animatiereeksen. Tot voor vijf jaar wist niemand iets af van de kunstzinnige, speelse hobby van Bruce, integendeel, de man ging vooral door het leven als een begaafde organist.

Overtuig jezelf en geniet van de overweldigende beelden én de commentaar van de creator himself:

Video miniatuurspoorweg: