Gezocht: de onderbroek van de burgemeester

De politie van Brussel kreeg wel een heel eigenaardige klacht binnen. Blijkt dat de onderbroek van Yvan Mayeur (54) is gestolen.

Mayeur volgde in december vorig jaar Freddy Thielemans (69) op als burgemeester van Brussel.

Dit zou een misplaatste grap kunnen zijn, ware het niet dat het om een unieke slip gaat. De onderbroek is namelijk voorzien van een èchte handtekening van de heer burgemeester en behoorde toe aan …jawel, het slipjesmuseum!

Dat bevindt zich in hartje Brussel op de bovenverdieping van café ‘De Dolle Mol’, zeker bekend bij liefhebbers van de authentieke ‘bruine café’s’ in onze steden.

Uitbater ervan is Jan Bucquoy (68), een fiere tweetalige Brusselaar met Vlaamse roots en in de film- en schrijverswereld lang geen onbekende. In 1996 zorgde zijn filmtrilogie ‘Camping Cosmos’ voor heel wat ophef.

Bucquoy gaat door het leven als een extravagante anarchist en komt al jaren geregeld in het nieuws met ludieke protestacties. In de lijn van zijn bizarre initiatieven plant hij dit voorjaar een expo rond de Brusselse burgemeesters en hij was apetrots dat hij een gesigneerde onderbroek van de huidige burgemeester had kunnen bemachtigen.

Wellicht staat daar nu ergens te lande één of andere snoodaard mee te pronken… Een beschrijving van dit kleinood hebben we helaas niet, laat staan die van de drager.

Bron afbeelding: le peuple