Je gelooft nooit wat uitbaters voor een eetkraam moeten betalen tijdens Gentse Feesten

0
374

35 locaties.

Zelfstandigen die interesse hadden om tijdens de Gentse Feesten dit jaar een eetstandje uit te baten, moesten gisteren online bieden om hun plaats te bemachtigen op één van de 35 verschillende locaties doorheen de stad. Het was een spel van opbieden en de beste plekjes gingen aan waanzinnige prijzen weg.

De stad Gent verdient in totaal 625.800 euro. Eén hamburgerkraam betaalde bijvoorbeeld 61.000 euro om tien dagen op de Korenmarkt te staan, dat is 6.000 euro per dag. Een andere eetkraam in de buurt ging voor 60.000 euro onder de hamer.

De voorbije zes jaar stond  ’t Spit Catering op de Korenmarkt voor 41.000 euro. “Ik hoopte voor hetzelfde bedrag de plek opnieuw binnen te rijven. Deze bedragen begrijp ik niet meer. Er zijn grenzen. Ik weet niet hoe ik dit er nog zou kunnen uithalen”, zegt zaakvoerder Antoine Vervaet in De Standaard.

(lees verder op de volgende pagina voor de mening van de stad Gent)

’t Spit Catering staat in 2017 op het Gouden Leeuwplein. “Die stand kostte 20.000 euro, ook meer dan vroeger”, aldus Vervaet. Uiteraard zijn ze bij de stad Gent wel in hun nopjes met de hoge bedragen. Zij lijken zich geen vragen te stellen bij een kostprijs van 61.000 euro voor tien dagen.

“Ik laat de vrije markt spelen en ik veronderstel dat die standhouders weten wat ze doen. Wie geld komt verdienen op de Gentse Feesten, mag ook een stuk bijdragen, vind ik”, is de mening van schepen Christophe Peeters (Open VLD) in Het Laatste Nieuws.

GEEN REACTIES