Geen naaktfoto’s meer in Playboy

Drastische veranderingen.

Het Amerikaanse erotische tijdschrift Playboy, gaat vanaf maart 2016 geen naaktfoto’s meer publiceren. Playboy-topman Scott Flanders laat weten dat er wel nog foto’s van schaars geklede vrouwen zullen verschijnen, maar de compleet naakte vrouwen worden uit het tijdschrift gebannen. Playboy, dat al 62 jaar bestaat, voert daarmee een drastische verandering door.

Op de voorpagina van de allereerste playboy in december 1953, prijkte de sexy Marilyn Monroe.
Op de voorpagina van de allereerste Playboy, in december 1953, prijkte de sexy Marilyn Monroe.


De reden voor de beslissing is dat Playboy niet langer mee kan met zijn tijd, en dat merkt het tijdschrift ook aan de verkoopcijfers. In 1975 had het blad een gemiddelde verkoop van 5,6 miljoen exemplaren per maand. Vandaag is de verkoop in de VS teruggevallen naar maandelijks 800.000 exemplaren. Topman Flanders legt uit dat pornografie tegenwoordig overal op het internet te vinden is. De naaktfoto’s die ooit in Playboy verschenen zijn niet langer uniek. Oprichter Hugh Hefner, die intussen 89 jaar is, heeft zich ook al akkoord verklaard met de beslissing.

Er blijft wel maandelijks een playmate poseren, maar dat zal op een meer natuurlijke en ‘kindvriendelijke’ manier gebeuren. Er blijven ook wel provocerende foto’s in het blad staan. Er komt ook een columniste die een zogenaamd ‘seksvriendelijk vrouwelijk perspectief’ uit de doeken zal doen.