Wat eten we op de Wereld Anti-Dieet Dag?

Hoe vettiger hoe prettiger!

Ik hoorde het vanmorgen bij het opstaan via de radiowekker: vandaag, 6 mei, is het Wereld Anti-Dieet Dag en ik kreeg meteen een hongergevoel. Tegelijk dacht ik: wie is er nu in godsnaam op het idee gekomen om zulke speciale dag in het leven te roepen en wat is de zin ervan? Ik bezocht een aantal sites over ‘welzijn en gezondheid’ en werd toch iets wijzer. Die wijsheid wil ik graag met je delen:

Minstens 3% van de Vlamingen heeft een eetbuistoornis. En eetbuistoornissen kunnen ernstige lichamelijke, psychische en sociale gevolgen hebben. We denken dan in de eerste plaats aan te vèèl eten, maar het is eerder omgekeerd. Tegenwoordig blijkt een groot aantal mensen intens bezig te zijn met hun gewicht. Via allerlei kanalen worden we ook constant met onze neus op de gezondheidsregels gedrukt en met het vingertje gewezen: let op dit, voorzichtig met dat! Velen denken een hele dag aan afvallen en diëten en bijgevolg lijdt ook het gezin daaronder.

[related-posts]

Het is de bedoeling dat je vandaag niet lijnt en ook niet op de weegschaal gaat staan. Kortom, laat je maar eens lekker gaan. Het vreemde is dat je net als ik niet meteen kan opsommen wàt je nu allemaal gaat eten vandaag. Je mag zondigen, maar ga je nu opzettelijk vandaag een frituur opzoeken of calorierijke fastfood naar binnen spelen? Nee, toch?

En wie het wel doet, zal vermoedelijk niet alleen een beetje overhoop liggen met zichzelf, maar morgenvroeg ook met de weegschaal!…