Engelse ex-topvoetballer brengt pakkende getuigenis over dood vrouw

Rio Ferdinand.

Rio Ferdinand is een grote meneer in het Engelse voetbal: hij speelde 12 seizoenen voor topclub Manchester United en kwam 81 keer uit voor de nationale ploeg. In 2015 sloot Ferdinand, een verdediger, zijn carrière af bij Queens Park Rangers in Londen, één van zijn jeugdteams waar het allemaal begon.

Begin 2015 bracht een scan aan het licht dat zijn vrouw Rebecca opnieuw getroffen was door borstkanker, die het jaar voordien nog met succes behandeld was. Deze keer had de ziekte zich al wijd verspreid en op 1 mei overleed ze op amper 34-jarige leeftijd. Ferdinand zorgt sindsdien voor zijn drie kinderen: Lorenz (11), Tate (9) en Tia (5).

BBC 1 zendt vanavond om 22u een pakkende reportage uit met als titel Rio Ferdinand: Being Mum and Dad. Ferdinand laat zich helemaal gaan in de trailer, die al 14 miljoen keer bekeken is: “We hadden een ongelofelijke relatie en je gelooft niet dat het ergste scenario waarheid wordt. Ik kon er niet over praten met haar op dat moment en heb nu geen antwoorden voor mijn drie kinderen”, vertelt hij al wenend.

(lees verder op de volgende pagina om de pakkende trailer te bekijken)