Eerste schooldag zorgt meteen voor opschudding

Leuke start van het jaar.

Meester Ludo was titularis van een klas in het derde middelbaar en hij is dat ook weer bij het nieuwe schooljaar 2015-2016 bij dezelfde leerlingen, maar dan in het vierde middelbaar. Iedereen was geslaagd en dus mochten alle studenten overgaan naar het volgende niveau. Maar toch had de meester een moeilijk jaar gehad met enkele serieuze moeilijke gevallen in de klas.

boekenBij de start van het nieuwe jaar blikt hij daarom nog even terug op het vorige schooljaar. “Ok, jullie waren allemaal geslaagd. Maar ik hoop dat jullie ook iets geleerd hebben in het derde middelbaar. Wie van jullie vindt dat hij zich vorig jaar niet altijd even goed gedragen heeft en wil deze keer goede voornemens maken? Die personen mogen gaan rechtstaan”, zegt meester Ludo. Tot zijn verbazing staat niemand recht, ook niet nadat hij het drie keer gevraagd heeft.

[related-posts]

Plots staat achteraan in de klas iemand recht. “Aha, toch iemand”, zegt meester Ludo. “Maar van jou had ik het nu niet verwacht Tom, want jij hebt je vorig jaar wel ok gedragen.” Waarop Tom meteen met een gevat antwoord komt: “Ik weet het meneer, maar ik vond het zo spijtig dat u alleen rechtstaat.”