Een kinderboek in 3D

‘Kijk, mama! Alex de Astronaut bestaat echt!’

Onlangs lanceerde studio ‘World of Waw’ (WOW) een eerste kinderboek in 3D: ‘Alex de Astronaut’. Na het downloaden van de gratis app en een scan van de cover kunnen de kinderen met hun held Alex op stap. Alsof ze werkelijk deel uitmaken van zijn avonturen.

Het is een pareltje van een educatief speeltje voor kinderen én ouders. Gaandeweg oefenen de kleuters samen met de voorlezer om problemen op te lossen en gevoelens te (h)erkennen.

shutterstock_magischboek

Bedenkster en auteur Tina Stroobandt is net als de bekende astronaut in de wolken met het resultaat: “Prachtig om zien hoe de magie van de technologie kinderen in vervoering brengt. Als Alex in het boek wegvliegt om verstoppertje te spelen, leggen de meeste kinderen hun toestel neer en gaan ze in de woonkamer daadwerkelijk op zoek naar hun held: achter deuren, onder de tafel, in kasten en laden,… Best grappig!”

Voor de creatie van de verhaallijn sloeg ‘World of Waw’ de handen in elkaar met de Opvoedingswinkel. “We gingen dus bij de Opvoedingswinkel aankloppen om te kijken hoe kinderen tijdens hun avonturen ook iets kunnen opsteken. Zo kwamen enkele STOP-principes in ons boek terecht,” zegt Tina Stroobandt.

Achter de realisatie van dit meesterwerkje staat een klein team van jonge creatievelingen: tekenaar Sam De Buysscher, 3D-animator Pieter Nuyens en programmeur Pieter Van Eynde.

‘Alex de Astronaut’ ligt nu al in de boekhandels. De gratis ‘Alex Astro’-app is downloadbaar via de Itunes en Play Store. Op www.alex-astro.com staan kleurplaten, raadseltjes en allerlei extra’s.