Een geniale uitvinding om sigarettenpeuken en kauwgom uit de straten te bannen!

Wat een briljant idee!

Ondanks alle vuilnisbakken en boetes, zijn er nog steeds heel veel mensen die dagelijks hun afval gewoon op straat achterlaten. De Britse organisatie Hubbub zit heel verveeld met dit probleem en zet zich in om de Londense straten proper te houden. Hubbub kwam daarom op de proppen met een geniale uitvinding om het afval uit de straten te bannen.

Sigarettenpeuken

Hubbub bedacht een heel slim idee om de vieze sigarettenpeuken niet meer op straat te laten belanden. Na het roken, kunnen mensen hun peuk in een transparante bak gooien. Aan elke bak zit een spelletje of verrassing verbonden. Zo kan je via je sigarettenpeuk stemmen op de beste voetballer in de wereld. Een andere bak speelt een leuk muziekje af na het wegsmijten van de peuk.

Hubbub


Kauwgom

De straten en publieke pleinen van Londen kennen, net zoals veel grootsteden, een echte kauwgomplaag. Veel mensen beseffen dit niet, maar het is enorm duur en tijdrovend om al die kauwgom te verwijderen. Hubbub plaatste daarom grote borden in de stad waar je je kauwgom kan aan kleven in plaats van op de grond te gooien. Op de borden moet je je kauwgom op één van de kruisjes kleven. Als het bord volgekleefd is, wordt er een bepaald figuur of cijfer gevormd.

Hubbub