Deze doorzichtige cake lijkt op een regendruppel en is de nieuwste trend in Amerika

Foto: Tim Ireland

Gezond, maar smaakloos.

Deze ‘cake’ lijkt meer op een regendruppel (of een borstimplantaat) dan op een cake zoals wij hem kennen. De regendruppel is oorspronkelijk afkomstig uit Japan onder de naam mizu shingen mochi. Het dessert is daar al enkele jaren een grote trend en maakt nu zijn opmars in de Verenigde Staten.

Wat is er zo bijzonder aan? De regendruppel bestaat louter uit water en plantaardige gelatine. Het mengsel smaakt dus ook helemaal anders dan de desserts die wij gewend zijn. Nogal smaakloos, zoals water dus. Wel een voordeel: dit nagerecht bevat amper calorieën.  Om het dessert wat smaak te geven, wordt er donkere suikerstroop en geroosterde sojabloem bijgegeven. Toch eet je dit gerecht blijkbaar niet voor de smaak, maar voor de sensatie in je mond. Het mengsel smelt meteen en proeft daardoor als een unieke en aparte ervaring. Speciaal.

#raindropcake #tattoos #dessert

A post shared by Darren Wong (@raindropcake) on