Dit stadje met 5 inwoners bestaat enkel om golf te spelen

Geen golf op zondag?  Dan richten we toch gewoon een nieuwe gemeente op!

Regelmatig krijgen we te maken met luxeproblemen.  De vraag is hoe je er dan mee omgaat: beseffen hoe goed je het eigenlijk al hebt of er iets aan doen.

Country Club Tavistock

Enkele gemotiveerde golfers in New Jersey (VS) besloten het heft in eigen handen te nemen en hun probleem op te lossen.  Ze creëerden de gemeente Tavistock met als enige doel om op zondag te kunnen golfen.

Country Club Tavistock

Begin 1900 viel de plaatselijke Haddon Country Club onder een wet die verbood sportactiviteiten te beoefenen op zondag.  Dit stond de lokale golfliefhebbers niet aan.  Ze kwamen overeen zich in 1921 af te scheiden van Haddonfield, New Jersey.  Tavistock werd opgericht, als plaats waar sporten op zondag wel legaal was.

Tavistock is de kleinste gemeente qua bevolking in New Jersey.  In 2010 telde het plaatsje slechts vijf inwoners.  Het gebied is amper een halve kilometer groot.

De burgemeester en schepenen zullen niet veel werk hebben, gezien er niet meer dan 270 meter weg en drie huishoudens in Tavistock zijn.  Het bestuur zal hoogstwaarschijnlijk vooral vergaderen over golfspelletjes…