Deze kluizenaar woont al vier jaar in een zelfgemaakte hut in het bos

Aan de rand van de maatschappij.

De achtentwintigjarige Brit Daniel Pike woont al vier jaar in een bos vlakbij Londen. Na een zenuwinzinking werd de voormalige supermarktmedewerker dakloos. Hij besloot dat hij genoeg had van het moderne leven en trok naar een nabijgelegen woud. Daar bouwde hij zelf een hut uit gedroogde modder en met een rieten dak. Na zeven pogingen en zes maanden stond zijn stulp er eindelijk, maar het resultaat mag er zijn. Naast een hutje met open haard en zonnepanelen op het dak bouwde hij ook een zithoek in open lucht, een brug, een moestuin, een dam en een wasplaats.

In de zomer kan Daniel, die veganistisch eet, leven van wat de moestuin hem geeft. In de winter doet hij allerlei verschillende klusjes om eten te kunnen kopen. In alle stilte en rust geniet de moderne kluizenaar van zijn leven aan de rand van de maatschappij. Al lijkt het erop dat hij niet lang meer van dit sprookje zal kunnen genieten.
De eigenaar van het bos liet weten dat Daniel de grond moet verlaten. Hij woont er illegaal en zou andere mensen op gelijkaardige ideeën kunnen brengen, waardoor het biosysteem in het bos verstoord zou worden. Daniel is echter niet van plan om weg te gaan. Ook enkele mensen uit de buurt zijn het niet met die beslissing eens. Ze hebben een petitie gestart in de hoop dat Daniel op zijn zelfgebouwde plek kan blijven.

Video “de moderne kluizenaar”: