Deze gitarist verdient respect!

Muzikant van kop tot teen.

Ik zag al wel eens eerder filmpjes van gehandicapte artiesten die tekeningen en schilderijen maken met behulp van hun tenen en anderen die hun pen en penselen hanteren met hun mond om heuse kunstwerkjes te creëren. In alle gevallen kan je de bewondering voor zulke dappere mensen niet ongestoord aan je laten voorbijgaan.

‘Wat als het míj zou overkomen, zonder armen of benen door het leven te moeten gaan?’ denk je dan. Een kerel uit San Diego stond niet lang stil bij die vraag. Tijdens een ongeval in zijn tienertijd verloor hij beide armen. Een ramp voor iemand die al in zijn kindertijd verliefd was op zijn… gitaar! Waar de muzikant de moed vandaan haalde om zich mentaal en fysiek te herpakken, is mij een raadsel, maar feit is dat hij niets heeft ingeboet aan zijn liefde voor muziek.

[related-posts]

Gelukkig heeft de jongeman nog een aardig stemgeluid ook, al wil hij tijdens zijn werkpauze ook best wel eens een gitaarsolo ten beste geven. Met zijn voeten en tenen, wel te verstaan! In San Diego komt hij nu aan de bak als straatmuzikant. En dit is niets om minachtend over te doen, zolang de kwaliteit van je muziek de compassie voor je handicap ver overstijgt. Wat in dit geval zeker zo is. Hou de milde schenkers maar in de gaten!

Video muzikant: